51. évfolyam 3. szám - 2019 AUGUSZTUS

Tartalom

Impresszum

1-2. Impresszum

 

Gyümölcstermesztés

3-18. KRIVDÁNÉ DOROGI DÓRA ANIKÓ: A hajtatott szamócatermesztés ökonómiai elemzése

 

Dísznövénytermesztés

19-30. KOVÁCS ZSÓFIA, TILLYNÉ MÁNDY ANDREA: In vitro steril magvetés és mikroszaporítás az ex situ konzerváció szolgálatában

 

Szőlészet és borászat

31-42. BOUDERIAS SAKINA, TESZLÁK PÉTER, BOGNÁR BALÁZS, CSEPREGI KRISTÓF, HIDEG ÉVA, JAKAB GÁBOR, KŐRÖSI LÁSZLÓ: Fotoreaktív nanorészecskék hatása vörösborszőlő-fajták levelének polifenol összetételére és tápelemtartalmára

43-55. NAGY ZÓRA ANNAMÁRIA, BODOR PÉTER, GYÖRFFYNÉ JAHNKE GIZELLA, KNOLMÁJERNÉ SZIGETI GYÖNGYI, KOCSIS LÁSZLÓ, KOLTAI GÁBOR, MÁJER JÁNOS:: Ligeti szőlő (Vitis sylvestris C.C. GMEL) populációk morfometriai vizsgálatai

 

Zöldségtermesztés

56-65. RÁTH SZILVIA, ÉGEI MÁRTON, HORVÁTH KITTY, DAOOD HSSEIN: Különböző ökológiai körülmények között termesztett ipari paradicsom fontosabb karotinoid vegyületeinek mennyiségi összehasonlítása

66-74. PÉK ZOLTÁN, PINTÉRNÉ GÁLFI ZSUZSANNA, TAKÁCS SÁNDOR, PALOTÁS GÁBOR: Az ipari paradicsom termesztés helyzete

75-86. SZUKÁCS GERGELY, TILLYNÉ MÁNDY ANDREA: A vaszabi (Wasabia japonica M.) termesztése

 

Gyógynövény

87-96. GOSZTOLA BEÁTA, NGUYEN KIM NGAN: Eltérő származású borsfű (Satureja hortensis L.) populációk összehasonlítása beltartalmi tulajdonságaik alapján

 

Köszöntések

97-98. Köszöntjük a 90 éves Dr. Pethő Ferencet

99-101. Köszöntjük a 100 éves Dr. Bálint Györgyöt

 

Szerzői útmutató

102-108. Szerzői útmutató

 

 

Contents

Impressum

1-2. Impressum

 

Fruits

3-18. KRIVDÁNÉ DOROGI, D.A: Economic analysis of forced strawberry production

 

Ornamentals

19-30. KOVÁCS, ZS. TILLYNÉ M.A.: In vitro sterile sowing and micropropagation for ex situ conservation

 

Grapes and wines

31-42. BOUDERIAS, S., TESZLÁK, P., BOGNÁR, B., CSEPREGI, K., HIDEG, É., JAKAB, G., KŐRÖSI, L.: Impact of photoreactive nanoparticles on polyphenol profile and Macro- and micro elements in the leaves of red grapevine varieties

43-55. NAGY, Z.A., BODOR, P., GYÖRFFYNÉ JAHNKE, G., KNOLMÁJERNÉ SZIGETI, GY., KOCSIS, L., KOLTAI, G., MÁJER, J.: Morphometric analysis of wild grape (Vitis sylvestris C.C. GMEL) populations

 

Vegetables

56-65. RÁTH, SZ., ÉGEI, M., HORVÁTH, K., DAOOD, H.: The effect of terroir and vintage year on the main quantity of carotenoid compounds of processing tomato

66-74. PÉK Z., PINTÉRNÉ GÁLFI ZS., TAKÁCS S., PALOTÁS G.: The status of processing tomato production

75-86. SZUKÁCS, G., TILLYNÉ MÁNDY, A.: Wasabi (Wasabia japonica M.) cultivation

 

Medical plants

87-96. GOSZTOLA, B., NGUYEN, K. N.: Comparison of the chemical composition of different summer savory (Satureja hortensis L.) populations

 

Greeting

97-98. PETHŐ, F.

99-101. BÁLINT, GY.

 

Instruction for authors

102-108. Instruction for authors

 

magyar