Tartalom
Impresszum
1-2. Impresszum
Gyümölcstermesztés
3-18. KRIVDÁNÉ DOROGI DÓRA ANIKÓ: A hajtatott szamócatermesztés ökonómiai elemzése
Dísznövénytermesztés
19-30. KOVÁCS ZSÓFIA, TILLYNÉ MÁNDY ANDREA: In vitro steril magvetés és mikroszaporítás az ex situ konzerváció szolgálatában
Szőlészet és borászat
31-42. BOUDERIAS SAKINA, TESZLÁK PÉTER, BOGNÁR BALÁZS, CSEPREGI KRISTÓF, HIDEG ÉVA, JAKAB GÁBOR, KŐRÖSI LÁSZLÓ: Fotoreaktív nanorészecskék hatása vörösborszőlő-fajták levelének polifenol összetételére és tápelemtartalmára
43-55. NAGY ZÓRA ANNAMÁRIA, BODOR PÉTER, GYÖRFFYNÉ JAHNKE GIZELLA, KNOLMÁJERNÉ SZIGETI GYÖNGYI, KOCSIS LÁSZLÓ, KOLTAI GÁBOR, MÁJER JÁNOS:: Ligeti szőlő (Vitis sylvestris C.C. GMEL) populációk morfometriai vizsgálatai
Zöldségtermesztés
56-65. RÁTH SZILVIA, ÉGEI MÁRTON, HORVÁTH KITTY, DAOOD HSSEIN: Különböző ökológiai körülmények között termesztett ipari paradicsom fontosabb karotinoid vegyületeinek mennyiségi összehasonlítása
66-74. PÉK ZOLTÁN, PINTÉRNÉ GÁLFI ZSUZSANNA, TAKÁCS SÁNDOR, PALOTÁS GÁBOR: Az ipari paradicsom termesztés helyzete
75-86. SZUKÁCS GERGELY, TILLYNÉ MÁNDY ANDREA: A vaszabi (Wasabia japonica M.) termesztése
Gyógynövény
87-96. GOSZTOLA BEÁTA, NGUYEN KIM NGAN: Eltérő származású borsfű (Satureja hortensis L.) populációk összehasonlítása beltartalmi tulajdonságaik alapján
Köszöntések
97-98. Köszöntjük a 90 éves Dr. Pethő Ferencet
99-101. Köszöntjük a 100 éves Dr. Bálint Györgyöt
Szerzői útmutató
102-108. Szerzői útmutató
Contents
Impressum
1-2. Impressum
Fruits
3-18. KRIVDÁNÉ DOROGI, D.A: Economic analysis of forced strawberry production
Ornamentals
19-30. KOVÁCS, ZS. TILLYNÉ M.A.: In vitro sterile sowing and micropropagation for ex situ conservation
Grapes and wines
31-42. BOUDERIAS, S., TESZLÁK, P., BOGNÁR, B., CSEPREGI, K., HIDEG, É., JAKAB, G., KŐRÖSI, L.: Impact of photoreactive nanoparticles on polyphenol profile and Macro- and micro elements in the leaves of red grapevine varieties
43-55. NAGY, Z.A., BODOR, P., GYÖRFFYNÉ JAHNKE, G., KNOLMÁJERNÉ SZIGETI, GY., KOCSIS, L., KOLTAI, G., MÁJER, J.: Morphometric analysis of wild grape (Vitis sylvestris C.C. GMEL) populations
Vegetables
56-65. RÁTH, SZ., ÉGEI, M., HORVÁTH, K., DAOOD, H.: The effect of terroir and vintage year on the main quantity of carotenoid compounds of processing tomato
66-74. PÉK Z., PINTÉRNÉ GÁLFI ZS., TAKÁCS S., PALOTÁS G.: The status of processing tomato production
75-86. SZUKÁCS, G., TILLYNÉ MÁNDY, A.: Wasabi (Wasabia japonica M.) cultivation
Medical plants
87-96. GOSZTOLA, B., NGUYEN, K. N.: Comparison of the chemical composition of different summer savory (Satureja hortensis L.) populations
Greeting
97-98. PETHŐ, F.
99-101. BÁLINT, GY.
Instruction for authors
102-108. Instruction for authors