STIPENDIUM HUNGARICUM Pályázat

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Tempus Közalapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet a 2020/2021-as tanévben Stipendium Hungaricum megállapodások keretében megvalósuló külföldi részképzésre, felsőoktatási hallgatók számára. A pályázók itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vehetnek részt az ösztöndíjjal, továbbá doktori képzésben részt vevő pályázók esetén kifejezetten a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is igényelhető támogatás. Ez az ösztöndíj lehetőség korábban államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzéshez kötődő Campus Mundi kiválósági ösztöndíj támogatás formájában volt elérhető a pályázók számára.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy jelen felhívás a Stipendium Hungaricum partnerországok által felajánlott támogatások elnyerésére vonatkozik. A magyar fél által biztosított kiegészítő ösztöndíj-támogatás jelenleg tárgyalás alatt áll, végleges döntés 2020 márciusában várható. Ennek ellenére javasoljuk a diákoknak a pályázat benyújtását abban az esetben is, ha a magyar fél támogatása nélkül a részképzést nem tudnák megvalósítani. Amennyiben a magyar fél által biztosított kiegészítő támogatásról döntés születik és a forrás 2020 márciusa után rendelkezésre áll az ösztöndíjprogramra, a nyertes pályázók magyar támogatásban is részesülnek majd.  

 

A pályázati határidő: 2020. február 19. (de Egyiptom, Irán, Kína, Oroszország és Türkmenisztán esetén előrehozott határidő van érvényben – az előrehozott határidőkről bővebben a honlapunkon vagy a csatolmányban szereplő 1. számú mellékletből tudnak tájékozódni). A pályázóknak online rendszerünkbe (a www.apply.stipendiumhungaricum.hu oldalon keresztül) kell feltölteniük a pályázati anyagaikat.

 

A pályázati felhívást, valamint két melléklete elérhető:

1. Pályázati felhívás Stipendium Hungaricum megállapodások keretében megvalósuló külföldi részképzésre Magyar diákoknak Európán kívüli országokba

2. Pályázható célországok, tevékenységek és kiegészítő információk

 

További információ a kari koordinátornál, ill. a TEMPUS Közalapítványnál.

Kari koordinátor:

Végváriné dr. Kothencz Zsuzsanna
K épület fsz.16. szoba
kothencz.zsuzsanna@kertk.szie.hu

 

magyar