A Tagozat felépítése

Oktatásunk minden évben az ünnepélyes évnyitóval kezdődik, ahol az egyetem hallgatójává és polgárává fogadjuk a felvett külhoni diákokat. Képzésünk a levelező oktatásra épül, de egy egészen speciális képzési formája alakult ki. A hagyományos levelező képzés mellett a modern távoktatás módszereinek elemeit is beépítjük az oktatásba. A Konzultációs Központokban hetente vagy kéthetente hétvégeken tartjuk a konzultációt.

Határon túli távképzésünknek sajátos szerkezeti felépítése alakult ki. Minden tantárgynak 2 oktatója van: egy az egyetem adott tanszékéről, és egy az adott térségből. Az egyetem oktatói készítik a tantárgyprogramokat, félévenként egyszer konzultálnak a hallgatókkal és ők vizsgáztatnak. A konzultációk kétharmad részét a helybeli oktatók tartják az egyetemi munkatársukkal egyeztetett tanterv alapján.

Oktatásunk elképzelhetetlen megfelelő gyakorlati háttér nélkül. Állandó gyakorlati helyek: az adott térségben illetve Magyarországon a jól működő egyéni és vállalati kertészeti gazdaságokban szervezzük meg a technikai műveleteket ismertető és azokat a készség szintjén begyakoroltató foglalkozásokat. A magyarországi tanulmányi szemlék alkalmával a legkorszerűbb termesztéstechnológiai folyamatokkal és műveletekkel ismertetjük meg a hallgatókat.

 

 

<< vissza a főmenübe

magyar