Kísérleti Üzem és Tangazdaság

Név: Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Kísérleti Üzem és Tangazdaság
Rövid név: SZIE KETK Kísérleti Üzem és Tangazdaság

Igazgató: Helfné Szabó Zsuzsanna Julianna

Cím: 1238 Budapest, Túri István út 2.
Postacím: 1738 Budapest, Pf. 18.
GPS koordináta: 47.398820, 19.149270
tel: 1-286-0303
fax: 1-287-2433
email: kiserletiuzem@kertk.szie.hu
közösségi oldal: www.facebook.hu/kiserletiuzem

A Kísérleti Üzem és Tangazdaság elsődleges feladata a kar oktatási és kutatási helyének biztosítása, a kertészeti gyakorlat népszerűsítése, a növényi génbanki forrás fenntartása, a saját bevételt célzó termesztési tevékenységek keresése és kivitelezése.
 
Területi elhelyezkedés
A Kísérleti Üzem és Tangazdaság Budapest határában, Soroksáron, közel 190 hektár területen gazdálkodik. Üzemünkben biztosítjuk a kar kertészeti oktatásának gyakorlati hátterét és a kutatási feladatok egy része is ezeken a területeken zajlik. Ennek megfelelően az üzem nyolc fő ágazatra osztható fel, melyek az alábbiak:

  • Dísznövénytermesztési Ágazat: 25 ha
  • Gyümölcstermesztési Ágazat: 14 ha
  • Gyógynövénytermesztési Ágazat: 6 ha
  • Növénynemesítési Ágazat: 10 ha
  • Faiskolai Termesztés Ágazat: 5 ha
  • Ökológiai Gazdálkodás Ágazat: 17 ha
  • Zöldségtermesztési Ágazat: 2 ha
  • Központi termelés (szántó és gyümölcsös): 60 ha

Megközelíthetőség
Közösségi közlekedéssel: Boráros tértől a BKK 23-as, vagy 23E buszról Pesterzsébet városközpontjában át kell szállni a BKK 166-os járatára (Ferihegy vasútállomás felé) és a Kertészeti Egyetem megállónál kell leszállni. Határ úttól a BKK 84E, 89E, 94E vagy 294E járatokkal Pestszentimre vasútállomás megállóig kell menni, majd átszállás a BKK 166-os járatára (Gubacsi út felé) és a Kertészeti Egyetem megállónál kell leszállni.
Gépkocsival: M0-s felől: Az autópályáról a Dabas-Soroksár leágazásnál kell lekanyarodni az Ócsai útra (beljebb: Grassalkovich út), majd Soroksár felé kell haladni a Hősök teréig, ott az első lámpás kereszteződésnél jobbra fordulni, egészen a templomig menni, ahol jobbra kanyarodva megyünk a Vecsési útig.  Ezután a Vecsés úton, majd annak folytatásában a Túri István úton érhető el a Tangazdaság. Belváros felől: A Boráros tértől a Soroksári úton dél felé kell haladni Soroksár Hősök teréig. A tértől a Vecsés útra kell kanyarodni, aminek a végén a Túri István úton található a Kísérleti Üzem és Tangazdaság.

 

<< visszalépés a főmenübe

magyar