A „VINTAGE” MASTER INTERNATIONAL KÉPZÉS

A Kertészettudományi Kar Borászati Tanszéke 2006 óta részt vesz a nemzetközi Vintage Master képzés hallgatóinak oktatásában. Az International Vintage Master képzést az angersi (Franciaország) székhelyű Ecole Supérieure d’Agricultures d’Angers (ESA) koordinálja. A konzorciumban a Szent István Egyetemen kívül az alábbi partnerintézmények vesznek részt:

  • École d’Ingénieurs de Changins (Svájc)
  • Pontificia Universidad Católica de Chile (Chile)
  • University of Agronomic Science and Veterinary Medicine of Bucharest (Románia)
  • Universidade de Trás-Os-Montes e Alto Douro (Portugália)
  • Stellenbosch University (Dél-Afrikai Köztársaság)
  • Università Cattolica Del Sacro Cuore – Piacenza (Olaszroszág)
  • Universidad de Politécnica de Valencia (Spanyolország).

A képzés fő profilja a szőlőtermesztés, a borászat valamint az ezekkel szorosan összefonódó terroir szemlélet oktatása. A képzésben évente mintegy 25 hallgató vesz részt a világ minden tájáról. Sikerét igazolja, hogy 2006-2014 között két ciklusban is Erasmus Mundus minősítést kapott. A képzés rotációban valósul meg így minden félévben más-más partnerintézmény végzi az oktatást. Így a képzés során a hallgatók nemzetközi kitekintést kapnak a szőlő és borszektor szereplőitől. A Szent István Egyetem a képzésben annak indulása óta a 10 hetes borászati modul (borászati technológia, borásztati kémia, borászati mikrobiológia), valamint a 4 hetes projekt készítési modulok (statisztika, projekt management) oktatását végzi. A képzés struktúrája a jövőben további szaktanszékek bevonásával bővülhet.

A program egy új Erasmus + pályázat beadásával, s remélhetőleg sikeres elnyerésével 2018 őszétől megújul, s Egyetemünk már nem csak a borászati, hanem a szőlészeti képzésben is részt vesz majd, az angol nyelvű modulokban.         

A pályázat eredményét követően a képzésben történő részvétel lehetőségeit és feltételeit holnapon fogjuk közölni!

További információk elérhetők a http://www.vintagemaster.com honlapon

magyar