Híreink

Kínai delegáció a Rovartani Tanszékén

Kínai delegáció kereste fel a Rovartani Tanszéket 2017. szeptember 11-24 között.

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2017. a Kertészettudományi Karon

A Kertészettudományi Kar idén is csatlakozik az Európai Unió tudománynépszerűsítő programjához, a Kutatók Éjszakája idei rendezvénysorozatához, aminek célja a tudományos életpálya népszerűsítése minél fiatalabbak számára. 2017. szeptember 29-én 14.00 órától késő estig érdekes programok, helyszínek várják ingyenesen a látogatókat.

A Budai Campus arborétumában több séta is indul, talaj- és vízmintákat vizsgálhatunk, bepillanthatnak a kertészeti növények genetikai titkaiba, megismerkedhetünk a szőlőtermesztés legújabb trendjeivel, megtudhatjuk, mit (ne) egyen a vándor.

"Ökokedvenc" fotópályázat

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi)   "Ökokedvenc" címmel fotópályázatot hirdet

Kedves Újonnan Beiratkozott Hallgatónk!

Ezúton gratulálok Önnek sikeres felvételi eljárásához és a Kertészettudományi Kar oktatói nevében is köszöntöm Önt karunk hallgatói között.

Gratulálunk az Új Nemzeti Kiválóság Program 2017/18 tanévi nyerteseinek!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az Új Nemzeti Kiválóság Programban a 2017/18 tanévre hat oktató-kutató kollégánk, egy doktorjelöltünk, négy doktoranduszunk, egy alap- és hat mesterképzési szakos ha

Gyászhír - elhunyt Sipos Elek

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Sipos Elek, karunk nyugalmazott tudományo

Pótfelvételi 2017 - a jelentkezési határidő lejárt

Nem sikerült bekerülnie a választott egyetemre? Későn döntötte el hogy mégis továbbtanulna 2017. szeptemberében?
 

BIOFECTOR projekt 2 napos hazai záró-rendezvényéről

Az EU-FP-7-es keretprogram által támogatott BIOFECTOR projekt hazai zárórendezvényeire került sor a Szent István Egyetem. Kertészettudományi Karán 2017. június 26-án és 27-én.

A SZIE Kertészettudományi Kar oktatói a „Cseresznye és meggy fajtabemutatók” előadói között

A cseresznye az Európai Unió piacán meghatározott jelentőséggel bír. Az export piacokon elsősorban a kézzel szedett, legalább 28 mm átmérőjű cseresznye értékesíthető profittal. Az elmúlt években a cseresznye hazai termésmennyisége növekedést mutatott (2016-ban 19 ezer tonna). A hazai cseresznyetermesztés színvonala, mind a biológiai alapokat (fajták, alanyok), mind pedig a koronaformákat és a termesztéstechnológiát tekintve óriási fejlődésen ment keresztül.

Oklevélátadó ünnepség az angol nyelvű kertészmérnöki mesterszakon végzett hallgatók részére a Kertészettudományi Karon

2017. június 29-én a Kertészettudományi Kar Nemzetközi Oklevélátadó Ünnepséget tartott a kertészmérnöki mesterképzési szak (MSc in Horticultural Engineering) angol nyelvű képzésén a 2016/17 tanév második felében végzett hallgatók részére.

Az ünnepség keretében idén 7 végzett okleveles kertészmérnök vehette át diplomáját, ebből 3 külföldi hallgató a Magyarország Kormánya által biztosított Stipendium Hungaricum ösztöndíj program keretében folytatta tanulmányait Karunkon 2015-2017 között.

Nemzetközi Cseresznye Szimpózium Japánban

A Nemzetközi Kertészeti Tudományos Társaság (ISHS) 2017 június 5 – 9 között tartotta 8. Nemzetközi Cseresznye Szimpóziumát Japánban a cseresznyetermesztéséről híres Yamagata városában. A szimpóziumon egyetemünket Dr. Hrotkó Károly egyetemi tanár képviselte, aki a szimpózium tudományos bizottságának a tagja, továbbá két előadásnak és egy poszternek is társszerzője volt, illetve elnökölte az egyik szekcióülést.

Oldalak