Híreink

EDUCATIO 2018 - Találkozzunk a kiállításon!

Kedves Felvételizők és Érdeklődők!

Szeretettel várjuk Önöket az Educatio 2018 Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, a Hungexpo G-pavilonjában a Szent István Egyetem AF04 standjánál!

Itt találkozhatnak velünk, ahol oktatóink és hallgatóink mutatják be a Kertészettudományi Kar képzéseit, eredményeit, a sokszínű hallgatói életet.

A kiállítás időpontja: 2018. január 18-20., 10:00-17:00. A belépés minden látogató számára ingyenes!

Budapest Ösztöndíj Program - 2018. április 13.

Budapest Főváros Önkormányzata BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM keretében pályázatot hirdet

A BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM célja:

A Magyar Kormány által támogatott FAO-FM ösztöndíjas programok 2018/19. tanévre

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Kara a 2018/19. tanév szeptemberében induló alábbi magyar nyelvű programjaira várja a jelentkezőket:

Megújult a Bárdos Lajos Vegyeskar honlapja

A Budai Campuson működő Bárdos Lajos Vegyeskar a 2018-as évben is szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a próbáin! Kórusunkba a tagfelvétel folyamatos.

FELVÉTELI 2018

A www.felvi.hu honlapon megjelent a 2018. évi általános felvételi eljárás felvételi tájékoztatója.

Rangos szakmai díjat kaptak dendrológus munkatársaink

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából rangos szakmai elismerést kapott Tóth Imre a Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék címzetes egyetemi docense és Sütöriné dr. Diószegi Magdolna a tanszék adjunktusa.

Gyümölcstermesztési konferencia Chişinau-ban

A Moldovai Köztársaság Gyümölcstermesztőinek Szövetsége 2017. november 30-án és december 1-én tartotta éves konferenciáját.

A Kertészettudományi Kar kitüntetettjeinek köszöntése

A Kertészettudományi Kari Tanács Kitüntetés-átadó Ünnepi Tanácsülésén legkiválóbb kollégáink és ágazati partnereink áldozatos munkáját ismertük el 2017. november 24-én, pénteken.

Tájékoztató a Campus Mundi programról a Budai Campuson

2017. november 30-án csütörtökön a Tempus Közalapítvány két munkatársa érdekes és informatív tájékoztatót tartottak a külföldi mobilitási lehetőségekről.

A Kertészettudományi Kar hallgatóinak szereplése a XLIV. Tudományos Diákköri Konferencián - 2017. november 21.

A Kertészettudományi Kar XLIV. TDK Konferenciáját 2017. november 21-én az NTP-HHTDK-17 pályázat keretében szerveztük meg. A pályázat segítségével megvalósult tehetséggondozási program ismételten ráirányította a figyelmet a tanszéki kutató műhelyekben folyó tudományos diákköri munka fontosságára. A házi konferencián 25 TDK dolgozat két szekcióban, nevezetesen Kertészeti Szekcióban 16, a Növényorvosi Szekcióban 9 dolgozat került bemutatásra. A kísérletes munkán alapuló dolgozatok a mezőgazdaság valós, megoldásra váró problémáival foglalkoztak.

Rovartani szakmai tanulmányút Kínában

2017. Október 6 - 20. között, a Rovartani Tanszék két munkatársa, dr. Fail József és dr. Vétek Gábor egyetemi docensek, kéthetes szakmai tanulmányúton vettek részt a Kínai Népköztársaságban.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Dr. Vétek Gábor a Rovartani Tanszék egyetemi docense

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Dr. Vétek Gábort, a SZIE Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének egyetemi docensét a XII. Növényorvosi Nap alkalmával Miniszteri elismerő oklevélben részesítette. Dr. Vétek Gábor a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Budapest Fővárosi Szervezete tagjaként, továbbá az NMNK Oktatási és Továbbképzési Bizottságának fővárosi és országos elnökeként, illetve egyetemi oktatóként és kutatóként folytatott tevékenységével járul hozzá a magyar növényvédelmi oktatás, kutatás és gyakorlat sikereihez, megbecsültségéhez.

Kollégáink részvétele a vajdasági „Korszerű művelési rendszerek” tanácskozáson

Szombaton rendezték meg Magyarkanizsán (Szerbia) a „Korszerű művelési rendszerek” című szakmai tanácskozást, amelyen Karunkat két oktató képviselte.

Oldalak