V. Entz-nap

Idén immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Kertészettudományi Karon az Entz-napi ünnepség, mellyel alapítónk és legendás elődeink előtt tisztelgünk.

 

Nyitrainé dr. Sárdy Diána dékán asszony köszöntőjét követően Entz Géza (alapítónk, Entz Ferenc ükunokája) az ünnepi ülés levezető elnökeként köszöntötte a megjelenteket.

A programban Entz László egyetemi tanár, érsebész ismertette életpályáját, majd M. Szilágyi Kinga, a Tájépítészeti Kar oktatója tartott előadást a következő címmel: „Esküdj, hogy véded a budai telepet meg az arbort, amíg élsz!”  Mőcsényi Mihály 100 éves. Ezután Kaszab Zsuzsa újságíró és Krajcsovics Károly ötvös-iparművész engedett bepillantást a Villányi úti kapunál az idei évben elhelyezett KEK-emléktábla megalkotásának kulisszatitkaiba, végül Tornai Tamás tulajdonos ismertette, milyen szerepet játszik a hagyomány és a korszerű tudás a Tornai Pincészet nemzetközi sikereiben.

Meglepetésként az ünnepi ülés résztvevői az idei évben 70. születésnapját ünneplő Entz Gézát köszöntötték, akinek életpályáját kollégái, közeli barátai (Jeszenszky Géza történész-politikus és Sisa József művészettörténész) méltatták.

A hivatalos programot követően sor került Entz Ferenc és Mőcsényi Mihály emlékművének megkoszorúzására, végül állófogadásra és baráti beszélgetésre invitálták a hallgatóságot.

 

Fotók: Balázs Gusztáv
 

Meghatározatlan