Oklevélátadó Ünnepélyes Kari Tanács a Kertészettudományi Karon

A Kertészettudományi Kar 2020. február 5-én Oklevélátadó Ünnepélyes Kari Tanácsülést tartott a 2019/2020. tanév első félévében végzett hallgatóinak.

 
Karunkon az elmúlt félévben 146 hallgató fejezte be tanulmányait. Diplomát szerzett az informatikus és szakigazgatási agrármérnök alapképzési szakon 9 fő, a kertészmérnöki alapképzési szakon 30 fő, a környezetgazdálkodási agrármérnöki alapképzési szakon 4 fő, a szőlész-borász mérnöki alapképzési szakon 19 fő, a magyar nyelvű kertészmérnöki mesterképzési szakon 4 fő, a növényorvosi mesterképzési szakon 21 fő, az ökológiai gazdálkodó mesterképzési szakon 4 fő, a két határon túli konzultációs központunkban összesen 22-en szereztek diplomát. A biológiai talajerő-gazdálkodási szakirányú továbbképzési szakon 10 fő, a favizsgáló és faápoló szakirányú továbbképzési szakon 22 fő, a gyógynövényismerő és –felhasználó szakirányú továbbképzési szakon pedig 1 fő szerzett oklevelet.

A diploma átadó ünnepséget dr. Palkovics László, egyetemünk rektora és Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, karunk dékánja nyitotta meg, majd dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója tartotta meg ünnepi köszöntőjét. 

Őszinte örömünkre szolgált, hogy ünnepségünkön díszvendégeink megtisztelték Karunkat! Jelen volt Gál Péter, az Agrárminisztérium főosztályvezetője, Dr. Kovács Melinda professzor asszony, a Kaposvári Egyetem rektora, Dr. Jakab Gábor professzor úr, a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének igazgatója, Földesi Gyula, a Soós István Borászati és Élelmiszeripar Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója, Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság igazgatója, Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke, Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke, Dr. Orlóci László, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnöke, Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke, Dr. Tarcali Gábor, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke, Luzsi József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke és Dr. Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára.

Az ünnepi tanácsülés tagjai voltak:
Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke, Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Kertészettudományi Kar dékánja, Dr. Palkovics László, egyetemünk rektora, Dr. Futó Zoltán, az Agrár- és Gazdaságtudományi Kar dékánja, Dr. Friedrich László Ferenc, az Élelmiszertudományi Kar dékánja, Naárné Dr. Tóth Zsuzsanna, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar oktatási dékánhelyettese, Dr. Kollányi László, a Tájépítészeti és Településtervezési Kar gazdasági dékánhelyettese és Lovász Orsolya, a Kertészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnökét.
 
Krámer Mária Antónia 1987-ben végrendeletileg alapítványt hozott létre, melynek célja a Kertészettudományi Kar fiatal pályakezdő egyetemi oktatói és kutatói által felmutatott magas szintű tudományos eredmények, a kiemelkedő oktató–kutató munka, valamint a karon kimagasló eredménnyel diplomázó hallgatóknak az elismerése.

Az oktatói kitüntetéséket ez évben a kuratórium egyhangú döntéssel Dr. Kohut Ildikó adjunktus, a Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék munkatársa, valamint Dr. Papp Viktor adjunktus, a Növénytani Tanszék és Soroksári Botanikus Kert munkatársa részére adományozta.

Az Alapítvány hallgatói díját a kuratórium egyhangú döntéssel Bíró Zsombor kertészmérnöki alapképzési szakon, Vértes Gábor Sándor szőlész-borász mérnöki alapképzési szakon és Iváncsik Bence növényorvos mesterképzési szakon végzett hallgatók részére adományozta.
 
A Kar vezetése őszintén megbecsüli a határon túli tagozatokon dolgozó oktatók, közöttük a kar oktatói mellett társkonzulensként tevékenykedő határon túli kollégák munkáját. Az idei évben Illár Lénárt beregszászi oktatónk magas szinten folytatott, a hallgatók és a kollégák megbecsülését kiérdemlő színvonalas oktatói munkájáért, valamint dr. Könyves Tibor zentai oktatónk tananyagfejlesztésben, felnőttképzési programokban és a hallgatók felzárkóztatásában végzett lelkiismeretes munkájáért kapott elismerő oklevelet. 

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szép gesztusként mind a 146 végzős hallgató részére egy-egy oklevelet adott „útravalóul”. Az emléklapon Mohácsy Mátyás híres kertészmérnök, korábbi rektor portréképe és testamentuma, a jövő kertészeinek szóló üzenete szerepelt.  

 
Ezúton is gratulálunk diplomát szerzett hallgatóinknak és kitüntetettjeinknek!

(Forrás: nak.hu
Fotók: Balázs Guztáv és dr. Bodor-Pesti Péter felvételei)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meghatározatlan