52. évfolyam 1. szám - 2020 JANUÁR

TARTALOM

 

Borító lap    

 

IMPRESSZUM

1. Impresszum

 

GYÜMÖLCSTERMESZTÉS

3. FICZEK GITTA, FURULYÁS DIÁNA, RENTSENDAVAA CHAGNAADORJ, FROEMEL-HAJNAL VERONIKA, SIMON GERGELY, VÉGVÁRI GYÖRGY, STÉGERNÉ MÁTÉ MÓNIKA: Néhány homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) fajta beltartalmi paramétereinek és antioxidáns aktivitásának értékelése

 

DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉS

17. MOSONYI ISTVÁN DÁNIEL, TILLYNÉ MÁNDY ANDREA, HROTKÓ KÁROLY: In vitro tenyészetindítási tapasztalatok magyar Prunus mahaleb klónalanyoknál

 

SZŐLÉSZET ÉS BORÁSZAT

31. KOVÁCS ERIK, PUSKÁS JÁNOS, HAJDU EDIT, KOZMA KATALIN: Egyes borszőlőfajták válaszadása az éghajlatváltozásra a Soproni és a Zalai borvidéken

44. HAJDU EDIT: A borszőlőnemesítés története Magyarországon

 

ZÖLDSÉGTERMESZTÉS

57. KONCSEK ARNOLD, DAOOD G. HUSSEIN, HELYES LAJOS, VÉHA ANTAL: Fűszerpaprikák színezéktartalom felhalmozódási dinamikája különböző termesztési körülmények között

 

GYÓGYNÖVÉNYTERMESZTÉS

69. ZUBAY PÉTER, ZÁMBORINÉ NÉMETH ÉVA, LADÁNYI MÁRTA, RAJHÁRT PÉTER, FÜLÖP ZITA, KUPAI DÁVID ELEK, MURÁNSZKY GÉZA, SZABÓ KRISZTINA: Olajlen és ipari kender agrárerdészeti hasznosíthatóságának felmérése

 

KITEKINTÉS

80. LELKES LAJOS: A hazai mezőgazdasági szakkönyvkiadásról

 

KÖSZÖNTŐ 
86. Bernáth Jenő

88. Soltész Miklós

90. Nyéki József

 

SZERZŐI ÚTMUTATÓ

92. Szerzői útmutató


CONTENTS

 

Cover sheet

 

IMPRESSUM

1. Impressum

 

FRUITS

3. FICZEK, G., FURULYÁS, D., RENTSENDAVAA, C., FROEMEL-HAJNAL, V., SIMON, G., VÉGVÁRI, GY., STÉGER-MÁTÉ, M.: Analysis of biologically active compounds and antioxidant parameters of some sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) cultivars

 

ORNAMENTALS

17. MOSONYI, I.D., TILLY-MÁNDY, A., HROTKÓ, K.: In vitro culture starting with Hungarian Prunus mahaleb rootstock clones
 

GRAPES AND WINES

31. KOVÁCS, E., PUSKÁS, J., HAJDU, E., KOZMA, K.: Response of some winegrape varieties to climate change in the field of Sopron and Zala wine-growing regions (Hungary)

44. HAJDU, E.: History of wine grape variety breeding in Hungary

 

VEGETABLES 

57. KONCSEK, A., DAOOD, G.H., HELYES, L., VÉHA, A.: Accumulation dynamics of colour content in red spice paprika under different cultivation conditions

 

MEDICAL PLANTS

69. ZUBAY, P., ZÁMBORI-NÉMETH, É., LADÁNYI, M., RAJHÁRT, P., FÜLÖP, Z., KUPAI, D.E., MURÁNSZKY, G., SZABÓ, K.: Survey on agroforestry utilization of flax and industrial hemp

 

OUTLOOK

80. LELKES, L.: Hungarian agricultural book publishing: state of the art

 

GREETING

86. Bernáth Jenő

88. Soltész Miklós

90. Nyéki József

 

INSTRUCTION FOR AUTHORS

92. Instruction for authors

 

magyar