Ifjú Tehetségek Találkozója 2019

Milyen a szürkepenész ötven árnyalata? Mitől stresszel a rozsdás ugrópók? Hogyan kerülnek rá az élelmiszerekre a megbetegedést okozó patogén mikroorganizmusok? Miként pillanthatunk be egy élő fa törzsébe? E kérdéseket is körüljárták az idén harmadik alkalommal megrendezett Ifjú Tehetségek Találkozója – SZIEntific Meeting for Young Researchers nemzetközi konferencia résztvevői, akik között külföldi hallgatók is bemutatkozhattak angol nyelvű előadásaikkal és posztereikkel. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényen 19 előadás és 34 poszter került bemutatásra, melyek kiválóan szemléltették a Szent István Egyetem rendkívül színes kutatási palettáját.

 

A 2019. december 9-i tanácskozáson az Kertészettudományi Kar, az Élelmiszertudományi Kar és a Tájépítészeti és Településtervezési Kar, valamint további tudományos műhelyek fiatal kutatói ismertették eredményeiket. A rendezvényt Dr. Palkovics László rektor nyitotta meg, aki hangsúlyozta a tehetséggondozás fontosságát, kiemelte a karok közötti kutatási együttműködések és a nemzetközi hallgatók tudományos műhelyekben végzett munkájának jelentőségét.

A konferencia szakmai elnökségének további tagjai Pásztorné dr. Huszár Klára, az Élelmiszertudományi Kar oktatási dékánhelyettese, Dr. Geösel András, a Kertészettudományi Kar oktatási dékánhelyettese, továbbá Dr. Boromisza Zsombor, a Tájépítészeti és Településtervezési Kar oktatási dékánhelyettese voltak.

A konferencia az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásával valósult meg (EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00005). A programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium is támogatta a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program (NKFIH-1159-6/2019), azaz a Szent István Egyetem növénynemesítéssel és növényvédelemmel kapcsolatos kutatások tématerületi programja keretében.

 

Fotók: Potyó Imre

Forrás: szie.hu.

Meghatározatlan