2018. május 18-án rendezték meg az I. Borászati Tudományos Szakmai Konferenciát Budafokon, a Soós István Borászati Szakképző Iskolában.
A Szent István Egyetemmel közösen megrendezett előadásokon több külföldi és számos neves magyar szakember is részt vett. A Konferencia célja volt, hogy a hazai szakemberek elsajátítsák a modern borkészítéshez szükséges ismereteket és információkat kapjanak a technológiai újításokról.
Campusunkról előadást tartottak:
- Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes „Nitrogéntartalmú vegyületek jelentősége az erjesztés és a borkészítés során” címmel
- dr. Habil. Magyar Ildikó és Oláhné Horváth Borbála „A pH és az időzítés hatása a malolaktikus fermentációra” címmel, illetve „Újabb Saccharomyces és nem-Saccharomyces élesztő starterkultúrák értékelése" címmel
A konferenciáról készített kivonat tartalmazza az esemény programját és az előadások rövid összefoglalóit. (PDF)
Meghatározatlan