A Szőlész-borász mérnöki mesterképzési szak (MSc) levelező munkarend tanterve

A 2018/19. tanévtől a tanulmányaikat a szakon megkezdő hallgatók részére








A tantárgy
Kódja
 
Megnevezése
 
Felelőse
 
Féléves óra-száma
 
Terep-gyak.
nap
Kredit értéke
 
Számon-kérési módja
 
 
1. évfolyam, őszi szemeszter
3BT33LAK20M A borkészítés tudományos alapjai Sólyom-Leskó Annamária 12   3 V
3SZ22LAK71M Fajtaelőállítás, a szőlő nemesítése Bisztray György Dénes 16   4 V
SGTTIMA01L Filozófia és etika Farkas Attila 12   3 V
1EG37LAK04M Gazdasági-, vállalkozásszervezési és üzemtani ismeretek Lakner Zoltán 12   3 V
3MI09LAK45M Kísérletek tervezése és értékelése I. Ladányi Márta 8   2 gy.j.
3KG11LAK05M Marketing, értékesítés és jog Székely Géza 12   3 V
3GN18LAK36M Molekuláris biológia és genetika Hegedűs Attila 12   3 V
3BT33LAK23M Szőlőfeldolgozás, erjesztés-irányítás, mikrobiológiai alkalmazások a borászatban Sólyom-Leskó Annamária 12   3 V
3SZ22LAK72M Terroárok, a szőlő ökofiziológiája a világ jelentős borvidékein Bálo Borbála 16   4 V
„A” tárgyak összesen: 112   28 8V1G
Szabadon választható tárgy: 8   2 V
Összesen: 120   30 9V1G
 
1. évfolyam, tavaszi szemeszter
3SZ22LAK70M A szőlő és a bor kultúrtörténete Bisztray György Dénes 12   3 V
3BT33LAK21M Borkémia, korszerű boranalitika és speciális finomanalitika Nyitrainé Sárdy Diána 20   5 gy.j.
3KG11LAK06M Bormarketing és borjog Botos Ernő Péter 12   3 gy.j.
3BT33LAK22M Borok érzékszervi bírálata I. Sólyom-Leskó Annamária 4   1 gy.j.
3SZ22LAK87M Fejezetek a szervezet- és munkapszichológiából Bodnár Éva 12   3 V
3MI09LAK46M Kísérletek tervezése és értékelése II. Ladányi Márta 4   1 gy.j.
3SZ22LAK73M Szőlő fenofázisok biológiai szabályozása Deák Tamás 16   4 V
3BT33LAK24M Szakmai idegen nyelv I. Kállay Miklós 4   1 gy.j.
3SZ22LAK74M Vezetett kutatásmódszertan I. Bálo Borbála 4   1 gy.j.
3SZ22LAK75M Diplomamunka-készítés I. választott konzulens 20   5 gy.j.
„A” tárgyak összesen: 108   27 3V7G
Szabadon választható tárgy: 8   2 V
Összesen: 116   29 4V7G
 
2. évfolyam, őszi szemeszter
3BT33LAK25M Borkészítési és –kezelési irányzatok, innováció a borászatban Kállay Miklós 20   5 V
3BT33LAK26M Borok érzékszervi bírálata II. Sólyom-Leskó Annamária 8   2 gy.j.
3SZ22LAK76M Minőségi szőlőtermesztés termelésfejlesztés, gépesítés és korszerűsítése Bálo Borbála 12   3 V
3BT33LAK27M Szakmai idegen nyelv II. Kállay Miklós 8   2 gy.j.
3SZ22LAK77M Szőlő-fajtaértékelés Fazekas István 12   3 gy.j.
3SZ22LAK78M Vezetett kutatásmódszertan II. Bálo Borbála 8   2 gy.j.
3SZ22LAK79M Diplomamunka-készítés II. választott konzulens 40   10 gy.j.
„A” tárgyak összesen: 108   27 2V5G
Szabadon választható tárgy: 8   2 V
Összesen: 116   29 3V5G
 
2. évfolyam, tavaszi szemeszter
3BT33LAK28M Borok érzékszervi bírálata III. Sólyom-Leskó Annamária 8   2 gy.j.
3SZ22LAK80M Diplomamunka-készítés III. választott konzulens 40   10 gy.j.
3SZ22LAK81M Kötelező szakmai gyakorlat szakfelelős 4 hét (160 óra)   5 gy.j.
„A” tárgyak összesen:     48+4 hét   17 3G
Specializációs tárgyak összesen:     4+6   12 2V2G
Szabadon választható tárgy:     3+0   3 2V
Összesen:     7+14+4 hét   32 4V5G

 

 

 

magyar