A 2018/19. tanévtől a tanulmányaikat a szakon megkezdő hallgatók részére
A tantárgy | ||||||
Kódja |
Megnevezése |
Felelőse |
Féléves óra-száma |
Terep-gyak. nap |
Kredit értéke |
Számon-kérési módja |
1. évfolyam, őszi szemeszter | ||||||
3BT33LAK20M | A borkészítés tudományos alapjai | Sólyom-Leskó Annamária | 12 | 3 | V | |
3SZ22LAK71M | Fajtaelőállítás, a szőlő nemesítése | Bisztray György Dénes | 16 | 4 | V | |
SGTTIMA01L | Filozófia és etika | Farkas Attila | 12 | 3 | V | |
1EG37LAK04M | Gazdasági-, vállalkozásszervezési és üzemtani ismeretek | Lakner Zoltán | 12 | 3 | V | |
3MI09LAK45M | Kísérletek tervezése és értékelése I. | Ladányi Márta | 8 | 2 | gy.j. | |
3KG11LAK05M | Marketing, értékesítés és jog | Székely Géza | 12 | 3 | V | |
3GN18LAK36M | Molekuláris biológia és genetika | Hegedűs Attila | 12 | 3 | V | |
3BT33LAK23M | Szőlőfeldolgozás, erjesztés-irányítás, mikrobiológiai alkalmazások a borászatban | Sólyom-Leskó Annamária | 12 | 3 | V | |
3SZ22LAK72M | Terroárok, a szőlő ökofiziológiája a világ jelentős borvidékein | Bálo Borbála | 16 | 4 | V | |
„A” tárgyak összesen: | 112 | 28 | 8V1G | |||
Szabadon választható tárgy: | 8 | 2 | V | |||
Összesen: | 120 | 30 | 9V1G | |||
1. évfolyam, tavaszi szemeszter | ||||||
3SZ22LAK70M | A szőlő és a bor kultúrtörténete | Bisztray György Dénes | 12 | 3 | V | |
3BT33LAK21M | Borkémia, korszerű boranalitika és speciális finomanalitika | Nyitrainé Sárdy Diána | 20 | 5 | gy.j. | |
3KG11LAK06M | Bormarketing és borjog | Botos Ernő Péter | 12 | 3 | gy.j. | |
3BT33LAK22M | Borok érzékszervi bírálata I. | Sólyom-Leskó Annamária | 4 | 1 | gy.j. | |
3SZ22LAK87M | Fejezetek a szervezet- és munkapszichológiából | Bodnár Éva | 12 | 3 | V | |
3MI09LAK46M | Kísérletek tervezése és értékelése II. | Ladányi Márta | 4 | 1 | gy.j. | |
3SZ22LAK73M | Szőlő fenofázisok biológiai szabályozása | Deák Tamás | 16 | 4 | V | |
3BT33LAK24M | Szakmai idegen nyelv I. | Kállay Miklós | 4 | 1 | gy.j. | |
3SZ22LAK74M | Vezetett kutatásmódszertan I. | Bálo Borbála | 4 | 1 | gy.j. | |
3SZ22LAK75M | Diplomamunka-készítés I. | választott konzulens | 20 | 5 | gy.j. | |
„A” tárgyak összesen: | 108 | 27 | 3V7G | |||
Szabadon választható tárgy: | 8 | 2 | V | |||
Összesen: | 116 | 29 | 4V7G | |||
2. évfolyam, őszi szemeszter | ||||||
3BT33LAK25M | Borkészítési és –kezelési irányzatok, innováció a borászatban | Kállay Miklós | 20 | 5 | V | |
3BT33LAK26M | Borok érzékszervi bírálata II. | Sólyom-Leskó Annamária | 8 | 2 | gy.j. | |
3SZ22LAK76M | Minőségi szőlőtermesztés termelésfejlesztés, gépesítés és korszerűsítése | Bálo Borbála | 12 | 3 | V | |
3BT33LAK27M | Szakmai idegen nyelv II. | Kállay Miklós | 8 | 2 | gy.j. | |
3SZ22LAK77M | Szőlő-fajtaértékelés | Fazekas István | 12 | 3 | gy.j. | |
3SZ22LAK78M | Vezetett kutatásmódszertan II. | Bálo Borbála | 8 | 2 | gy.j. | |
3SZ22LAK79M | Diplomamunka-készítés II. | választott konzulens | 40 | 10 | gy.j. | |
„A” tárgyak összesen: | 108 | 27 | 2V5G | |||
Szabadon választható tárgy: | 8 | 2 | V | |||
Összesen: | 116 | 29 | 3V5G | |||
2. évfolyam, tavaszi szemeszter | ||||||
3BT33LAK28M | Borok érzékszervi bírálata III. | Sólyom-Leskó Annamária | 8 | 2 | gy.j. | |
3SZ22LAK80M | Diplomamunka-készítés III. | választott konzulens | 40 | 10 | gy.j. | |
3SZ22LAK81M | Kötelező szakmai gyakorlat | szakfelelős | 4 hét (160 óra) | 5 | gy.j. | |
„A” tárgyak összesen: | 48+4 hét | 17 | 3G | |||
Specializációs tárgyak összesen: | 4+6 | 12 | 2V2G | |||
Szabadon választható tárgy: | 3+0 | 3 | 2V | |||
Összesen: | 7+14+4 hét | 32 | 4V5G |
magyar