Állami és miniszteri kitüntetések augusztus 20-án

Államalapító Szent István király ünnepe alkalmából, augusztus 20-án az Agrárminisztériumban dr. Nagy István, a tárca vezetője állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

A miniszter Darányi Ignác Díjat adományozott dr. Hrotkó Károly, a SZIE Kertészettudományi Kar egyetemi tanára részére négy évtizede a magyar faiskolai termesztés területén, az intenzív cseresznyetermesztésben végzett nemzetközileg is elismert kiemelkedő tevékenységéért, kutatási munkájáért.

A miniszter Fleischmann Rudolf Díjat adományozott Ertseyné dr. Peregi Katalin, a SZIE címzetes egyetemi docense részére négy évtizede a növénytermesztésben, a fajtavizsgálatokban, a vetőmag-ellenőrzésben és -minősítésben végzett kiváló tevékenységéért, szakigazgatás szakirány-vezetői munkájáért; dr. Tóth Magdolna, nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanár, az Almakúti Kft. innovációs szakértője, kitüntetésben részesült hat szabadalmaztatott és hat fajtajelölt vezető nemesítőjeként végzett négy évtizedes kiváló nemesítő tevékenységéért, kutatási eredményeiért, egyetemi oktatói munkájáért

 

Gratulálunk Munkatársainknak!

Forrás: szie.hu és Agrárminisztérium

Fotó: Kovács Zoltán/Agrárminisztérium