Jubileumi Díszoklevélátadó Ünnepi Tanácsülés a Kertészettudományi Karon

A SZIE Kertészettudományi Kara szeptember 29-én, péntek délelőtt nyújtotta át a jubileumi díszokleveleket. Aranyoklevelet kapott 85 kollégánk, akik 50 évvel ezelőtt végeztek, gyémántoklevelet 24 kolléga, akik 60 évvel ezelőtt diplomáztak, és vasoklevelet 7 hajdani hallgatónk, akik 65 évvel ezelőtt kezdték a pályájukat. Nagy öröm, hogy az idei évben 3 kollégának rubinoklevelet adhattunk át, az ő pályafutásuk 70 évvel ezelőtt indult.

A megjelenteket Dr. Palkovics László Budai Campus rektorhelyettes köszöntötte, majd Dr. Hegedűs Attila dékán ünnepi beszédében méltatta a jubileumi diplomások kiemelkedő szakmai és emberi teljesítményét (a dékáni köszöntő teljes szövege itt olvasható). Idén első ízben felolvasásra kerültek a díszoklevél átvételére kiszólított kollégák életútjának legfontosabb állomásai. Lenyűgöző élmény volt szembesülni azzal, hányféle, különbözőképpen sikeres életpálya dicséri jubiláló kollégáink teljesítményét, és mennyi örömet, megelégedettséget adott számukra választott hivatásuk.

A Kertészettudományi Kar Jubileumi Emléklap átadásával fejezte ki köszönetét, tiszteletét, megbecsülését és szeretetét a 75 évvel ezelőtt oklevelet szerzett, a közelmúltban elhunyt Mőcsényi Mihály professzor úrnak, jogelőd intézményünk rektorának, több mint hét évtizedes munkásságáért. Az emléklapot a család nevében Mőcsényi Mihály fia, Mőcsényi Miklós úr és unokája, Flóra vették át. A megemlékezés itt olvasható.

A jubileumi diplomások nevében Dr. Karner István aranyokleveles kertészmérnök köszönte a jogutód intézmény képviselőinek, hogy iskolánk 50-70 évvel ezelőtt is piacképes, az életben hasznosítható tudással vértezte fel hajdani hallgatóit. A díszoklevél-átadó ünnepséget követően rendezett állófogadás keretében kellemes hangulatú baráti beszélgetésre került sor, melyen az ünnepeltek mellett részt vettek a SZIE budai karainak vezetői, munkatársai, jubiláló kollégáink családtagjai és vendégeink, akik személyes megjelenésükkel tisztelték meg rendezvényünket. Köztük Bálint Gyuri bácsi, akit a tavalyi évben köszönthettünk a 75 éves munkásságot elismerő jubileumi emléklappal.

Szeretettel gratulálunk a jubiláló kollégáinknak és köszönjük a felejthetetlen, szép találkozót!

Dr. Hegedűs Attila dékán úr ünnepi köszöntője
Emlékbeszéd vitéz Mőcsényi Mihály prof. emeritus tiszteletére
 

magyar