Pályázati felhívás - 2017 évi Wolfgang Kessler agrárkutatási díjak

Képtalálat a következőre: „Deutsch-Ungarische-Gesellschaft in der Bundesrepublik Deutschland”PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Magyar Tudományos Akadémia védnöksége alatt a Deutsch-Ungarische-Gesellschaft in der Bundesrepublik Deutschland e.V. (DUG) (Német-Magyar Társaság a Német Szövetségi Köztársaságban) meghirdeti a
2017 évi Wolfgang Kessler agrárkutatási díjakat

A Wolfgang Kessler agrárkutatási díjak célja:
A Wolfgang Kessler agrárkutatási díjak célja fiatal magyar szakemberek támogatása az agrártudományok és élelmiszertudományok terén. A díjak évente kerülnek odaítélésre. Az agrártudományok és élelmiszertudományok sokrétűségére való tekintettel évről-évre egy meghatározott szűkebb szakterületről várjuk a pályázatok beérkezését.

Melyik szakterületről lehet 2017-ben pályázni?
Az 2017. évi Wolfgang Kessler agrárkutatási díjakra a Kultúrnövények teljesítménynövelésének és minőségjavításának tudományos és gyakorlati lehetőségei szakterületekről lehet pályázni.

Kik pályázhatnak?
Magyar egyetemet végzett személyek pályázhatnak diplomamunkával (MSc) vagy doktori disszertációval (PhD), amelyet 2016. január 1. után a fenti témakörben készítettek, és amivel legalább „jó” minősítést értek el.

A kutatási díjak összege:
A diplomamunkáért (MSc) elnyerhető díj összege 1000 euró. A doktori disszertációért (PhD) elnyerhető összeg 2000 euró. A pénzösszegen kívül a díjazottak díszoklevelet is kapnak.

Mi szükséges a pályázat benyújtásához?

  • a komplett pályázati munka 1 példányban számítógépes adathordozón (CD), vagy elektronikus úton;
  • a pályázati munka részletes összefoglalása (abstract) számítógépes adathordozón (CD), vagy elektronikus úton, legkevesebb négy, maximum nyolc oldal terjedelemben magyarul;
  • a pályázati munka bírálóinak, valamint az elkészítési hely (egyetem vagy kutatóintézet) neve és címe;
  • az oklevél másolata, amely a pályázati munka minősítését is magában foglalja;
  • a pályázó önéletrajza táblázatos formában, postai és e-mail címe, publikációs és egyéb szakmai aktivitásainak listája. Mindez nyomtatott számítógépes adathordozón (CD), vagy elektronikus úton.

Pályázati határidő:
Pályázatot legkésőbb 2017. június 30-ig a Wolfgang Kessler agrárkutatási díjak magyarországi képviselőjéhez, Dr. Hegedűs Attila egyetemi tanárhoz, Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar, Genetika és Növénynemesítés Tanszék, 1118 Budapest, Ménesi út 44 (E mail cím: Hegedus.Attila@kertk.szie.hu) kell benyújtani.

Pályázatok elbírálása:
A benyújtott pályázatokat független szakértői bizottság bírálja el, melynek tagjai a díjazottakat is kiválasztják. A Wolfgang Kessler Agrárkutatási Díjak ünnepélyes átadására 2017 októberében a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor. A nyertesek a díj ünnepélyes átadására meghívást kapnak. A díjazottak a díj ünnepélyes átadásakor maximálisan 25 perces előadás keretében mutatják be munkájukat.

Pályázati felhívás

magyar