III. Zentai házi TDK konferencia a Zentai Kihelyezett Konzultációs Központban

A Kertészettudományi Kar Határon Túli Levelező Tagozatának Zentai Konzultációs Központban 2017. október 27-én zajlott a III. Zentai TDK Konferencia. A Konferenciára négy környezetgazdákodási agrármérnök hallgató nevezett tudományos diákköri dolgozattal:

1. Dobó Daniella: Kecsketenyésztés és kecsketej feldolgozás Zenta és környékén (konzulens: dr. Lengyel László, dr. Pusztai Péter)

2. Dudás Arnold: A hagyományos sorközművelés összehasonlítása a gyomfésűvel a kukoricatermesztésben (konzulens: Lálity Zsolt, Gál Izóra)

3. Kiss Vendel: Alternatív fehérjeforrás a minőségi takarmány-előállításában a fenntartható jövőért - A takarmányborsó felhasználhatósága a sertések takarmányozásában (konzulens: dr. Lengyel László, dr. Pusztai Péter)

4. Süli Anett: A kommunális szennyvíziszap hatása a kisvirágú bársonyvirág zöldtömeg-növekedésére és virághozamára (konzulens: Sugár György, dr. Kardos Levente)

A hallgatók prezentációit értékelő bizottság tagjai: Kőrösi Sóti Beáta, Lálity Zsolt, dr. Lengyel László, dr. Muhi Béla és dr. Simon Gergely. A Bizottság a TDK dolgozatokat bemutató prezentációk elhangzása után értékelte a hallgatók előadásait, és rangsor kialakítása nélkül, kiemelte Kiss Vendel munkáját, annak elméleti és gyakorlati hasznosságát.

A Zentai Konzultációs Központ által szervezett III. Zentai TDK résztvevői közül két hallgató (Süli Anett és Kiss Vendel) adta be dolgozatát a Kertészettudományi Kar TDK Konferenciájára.

Dr. Simon Gergely, Dr. Lengyel László

Meghatározatlan