Kedves Újonnan Beiratkozott Hallgatónk!

Ezúton gratulálok Önnek sikeres felvételi eljárásához és a Kertészettudományi Kar oktatói nevében is köszöntöm Önt karunk hallgatói között.

A Kertészettudományi Kar jogelőd intézményeinek több mint 160 éves hagyományaira visszatekintve magabiztosan állítom, hogy a kertészeti szakma legnagyobb múlttal rendelkező hazai felsőoktatási intézményében kezdi meg tanulmányait ebben a szemeszterben. Karunk oktatói, akik az agrárágazat kertészeti és ahhoz kapcsolódó szakterületeinek nemzetközi szinten is elismert szakemberei, ezen hagyományok szellemében adják majd át Önnek naprakész tudásukat és technológiai ismereteiket. Kollégáim magukkal együtt dolgozva segítik majd, hogy a képzés lezárása után a megszerzett ismereteiket alkotó módon felhasználni képes mérnökökként lépjenek ki kapuinkon, akik a hatékony gazdasági termelés mellett azon is munkálkodnak, hogy környezetünket megszépítsék, az ember és a természet egységét megőrizzék.

Arra kérem, hogy az intézményünkben töltött félévek alatt igyekezzen felismerni és minél inkább kiaknázni a rendelkezésére álló szerteágazó lehetőségeket. Amellett, hogy átveszi kollégáim tudását, szakmai ismereteit, az elkövetkező éveket fordítsa a tényszerű tudáson túlmutató tapasztalatok megszerzésére is. Bátran keresse oktatóinkat-kutatóinkat szakmai kérdéseivel a tanórák után is. Amennyiben érdeklődik a 21. századi fejlesztések iránt, a tanórák, terepgyakorlatok, tanulmányi szemlék mellett ismerkedjen meg a karunkon zajló kutatásokkal, vegyen részt tudományos diákköri munkában. Ha nyitott a nemzetközi tapasztalatszerzésre, kapcsolódjon be nemzetközi csereprogramjainkba, pályázatainkba. Ugyanakkor azt se feledje el, hogy az egyetemi tanulmányok időszaka jelentősen hozzájárul majd kapcsolatrendszere kiépüléséhez. Vegyen részt a diáktársaival közös hallgatói és kari, egyetemi szervezésű programokban, éljen a diákélet adta lehetőségekkel, érezze jól magát Karunkon! Korábban végzett diákjaink nemcsak a szakma kiemelkedő hazai személyiségeivel emlékezhetnek vissza egyetemista éveikre, de sportolókkal, olimpikonokkal, művészekkel (sőt szépségkirálynőkkel) is összekötik őket a „kertészetin” folytatott tanulmányok.

Kérem, csatlakozzanak a SZIE Kertészettudományi Kar Facebook oldalához (https://www.facebook.com/bcekertkar), ahol naprakészen kaphatnak változatos információkat a Kar életével kapcsolatban!

A most kezdődő közös munkánkhoz sok sikert és kitartást kívánok Önnek! Bízom benne, hogy az intézményünkhöz, campusunkhoz, és a hazai kertész szakemberek nagy családjához hű, kiváló kollégánként eredményes évek várnak Önre, és a nálunk töltött idő örökre meghatározó élménnyé válik!

Dr. Hegedűs Attila
dékán

Meghatározatlan