Grúz delegáció látogatása a Kertészettudományi Karon

A Földművelésügyi Minisztérium az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) felkérésére élelmezés-biztonsági és agrárstatisztikai témában tanulmányutat szervezett grúz (georgiai) minisztériumi képviselők részére 2016. június 6-10. között. Karunkat a grúziai Központi Tudományos Kutató Intézet kertészeti területért felelős vezetői és szakértői (Nodar Khatiashvili igazgatóhelyettes úr és Bela Badjelidze, főosztályvezető asszony) látogatták meg 2016. június 9-én, akik a magyar kertészeti felsőoktatás és kutatás iránt érdeklődtek.

A Kertészettudományi Kar részéről Dr. Hegedűs Attila dékán, Dr. Pluhár Zsuzsanna dékánhelyettes és Dr. Simon Gergely, a Gyümölcstermő Növények Tanszék vezetője fogadták a küldöttséget. A Kutató Intézet bemutatkozása mellett ismertettük a SZIE Kertészettudományi Kar oktatási és kutatási profilját, valamint tárgyalásokat folytattunk az együttműködési lehetőségekről az oktatás és a kutatás területén. Mivel számos kapcsolódási pontot találtunk, elsősorban a gyümölcstermesztés, valamint a szőlő-bor ágazat területén, reményeink szerint hosszabb távú kooperációra nyílhat lehetőség a grúz felsőoktatási intézményekkel és kutató intézetekkel a jövőben az oktatás, a technológia- és tudástranszfer területén. A vezetői megbeszélésen túl vendégeink a Gyümölcstermő Növények Tanszéken tettek látogatást, ahol a magyar gyümölcstermesztés helyzetével, a főbb művelési rendszerekkel és fajtákkal, valamint a kutatási irányokkal ismerkedhettek meg, majd megtekintették a tanszék laboratóriumában folyó kísérleteket.

A grúziai Központi Tudományos Kutató Intézet látogatása a Kertészettudományi Karon

(A képen balról jobbra: Dr. Hegedűs Attila dékán, Bela Badjelidze főosztályvezető, Nodar Khatiashvili igazgatóhelyettes, Dr. Simon Gergely tanszékvezető és Dr. Pluhár Zsuzsanna dékánhelyettes)

Meghatározatlan