Munkatársaink részvétele milliárdos összegű gombaipari pályázatban

A Szent István Egyetem három kara is részt vesz abban az egymilliárd forintot meghaladó összköltségvetésű pályázatban, amelynek címe: „A gombaiparban potenciálisan jelen lévő mikotoxinok élelmiszerbiztonsági kockázatának mélyreható vizsgálata, a komposztgyártás és gombatermesztési technológia fejlesztése az új ismeretek felhasználásával”. A SZIE rektora, Dr. Tőzsér János úr az NVKP-16-ot "kiemelt stratégiai fontosságú pályázatként" hirdette meg a Budai Campuson április 19-én, így külön öröm, hogy az egyetemi vezetés által kifejezetten megcélzott kiíráson sikerült nyertes pályázatot beadni. A Nemzeti Versenyképességi és Kiválósági Program által odaítélt támogatás összege meghaladja a 700 millió forintot. A konzorciumot hazánk vezető gombaipari cége, a Bio-Fungi Kft. irányítja. A SZIE részéről az Élelmiszertudományi Kar Alkalmazott Kémia Tanszéke; a Kertészettudományi Kar Zöldség- és Gombatermesztési Tanszéke, illetve a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Környezetbiztonsági és Környezettoxikológiai Tanszéke vesz részt a kutatásban, amelynek további résztvevője az Eötvös Loránd Tudományegyetem Biológiai Intézete. Az NVKP_16-1-2016-0035 azonosító számú pályázat az egyetlen, a SZIE konzorciumi részvételével támogatást nyert öt NVKP-16 pályamű között, amely két különböző SZIE campus három különböző karán található tudásállományt ötvöz szinergista módon.

Meghatározatlan