Oklevélátadó Ünnepélyes Kari Tanács a Kertészettudományi Karon

2019. július 8-án a Kertészettudományi Kar Oklevélátadó Ünnepélyes Kari Tanácsülést tartott a Budai Campus dísztermében, a 2018/2019. tanév tavaszi félévében végzett hallgatóinak. 

Karunkon az elmúlt félévben 130 hallgató fejezte be tanulmányait. Diplomát szerzett az informatikus és szakigazgatási agrármérnök alapképzési szakon 5 fő, a kertészmérnöki alapképzési szakon 32 fő, a környezetgazdálkodási agrármérnöki alapképzési szakon 11 fő, a szőlész-borász mérnöki alapképzési szakon 17 fő, a magyar és angol nyelvű kertészmérnöki mesterképzési szakon 26 fő, a növényorvosi mesterképzési szakon 18 fő, az angol nyelvű mezőgazdasági biotechnológus mesterképzési szakon 6 fő, az ökológiai gazdálkodó mesterképzési szakon 1 fő, a kertészmérnöki felsőoktatási szakképzési szakon 3 fő.

Ünnepi köszöntőt dr. Palkovics László, egyetemünk rektora és Gál Péter, az Agrárminisztérium főosztályvezetője, ünnepi beszédet Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, karunk dékánja mondott.

 

Az eseményen a kar díszoklevelet adományozott dr. Bálint Györgynek, Budapest díszpolgárának, aki július 28-án ünnepli 100. születésnapját.

 

A továbbiakban a 2018/2019-es tanév kiemelkedő eredményei kerültek ismertetésre.

Egyetemi tanári kinevezést kapott dr. Markó Viktor, a Rovartani Tanszék munkatársa.
Az egyetem szenátusa Doctor Honoris Causa, Tiszteletbeli doktori címet adományozott dr. Horváth József professor emeritusnak, a Pannon Egyetem Georgikon Kar, Növényvédelmi Intézet munkatársának. Címzetes egyetemi tanári kitüntető címben részesült dr. Winkler István címzetes egyetemi docens.
SZIE Babérkoszorú Arany fokozat kitüntetést vehetett át Végváriné dr. Kothencz Zsuzsanna, a Dékáni Titkárság munkatársa, SZIE Babérkoszorú Ezüst fokozat kitüntetésben részesült Nagyné Végvári Andrea, a Dékáni Titkárság munkatársa. A SZIE Babérkoszorú Hallgatói Fokozatát kapta Tollas Máté volt kari HÖK elnök.
Dr. Horváthné dr. Petróczy Marietta, a Növénykórtani Tanszék egyetemi docensének munkásságát az Országos Tudományos Diákköri Tanács Mestertanár Aranyéremmel ismerte el. Dr. Csergő Anna Mária, a Növénytani Tanszék és Soroksári Botanikus Kert egyetemi docense elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia által alapított Bolyai-ösztöndíjat.
Németh Dzsennifer, a Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék PhD-hallgatója Pro Scientia Aranyérmet nyert.

A kar a diplomaátadó ünnepségen hagyományaihoz híven jutalmazta legkiválóbb végzős hallgatóit.
Kitüntetéses oklevéllel végzett Bakos József László a kertészmérnök mesterképzési szakon, Bali Dániel Tamás, a növényorvosi mesterképzési szakon.

A záróvizsga bizottságok javaslatára a diplomaátadó ünnepségen jutalmazták a magas színvonalú diplomamunkát, szakdolgozatot készítő hallgatókat.
A kertészmérnöki alapképzési szak díjazottjai Kiss Noémi a Dísznövénytermesztés szakmai modulról és Jánvári Zita a Gyógynövénytermesztés szakmai modulról. A szőlész-borász mérnöki alapképzési szak díjazottja Radó Mirella, a növényorvos mesterképzési szak díjazottjai Bády Klaudia Angelika és Sándor Viktória.

Az Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár külön jutalmazza Bolla Dávidot.

 

A hallgatóság nevében Ernhöffer Szabolcs köszönt el a végzettektől. A diplomák átadása után az új diplomások képviseletében Hassmann Bálint környezetgazdálkodási agrármérnök búcsúzott.

 

Ezúton is gratulálunk diplomát szerzett hallgatóinknak és kitüntetettjeinknek!

Forrás: szie.hu

Fotók: Balázs Gusztáv

 

magyar