Dr. Terbe István professor emeritusunk Soroksár Díszpolgára

A Soroksári Napok keretében kapta meg Prof. Dr. Terbe István, egyetemünk professor emeritus oktatója, a Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék volt tanszékvezetője a Soroksár Díszpolgára címet. A kitüntetést a kertészet és mezőgazdaság területén elért országos és nemzetközi sikereiért ítélte meg számára az értékelő bizottság.

Terbe István a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán több BSc, MSc és PhD képzésen tart a mai napig órákat a zöldségtermesztés, abiotikus elváltozások, szaktanácsadás témakörökben.  Főbb oktatási területei: zöldségtermesztés gazdasági és táplálkozási jelentősége, zöldségnövények tápanyagigénye és tápanyagellátása, talajnélküli zöldségtermesztés, zöldségnövények vízigénye és öntözése, levélzöldségfélék termesztése, korai burgonyatermesztés, tojásgyümölcs termesztése és hajtatása.

Főbb kutatási területei közé tartozik a zöldségnövények talajigénye, a zöldségfélék tápanyagellátása, a talajnélküli zöldségtermesztés valamint az étkezési paprika tápanyagigénye és trágyázása.

A Zöldség- és Gombatermesztési Tanszéken alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók, valamint doktorandusz hallgatók témavezetője, konzulense.

Számos országos szervezet tagja, vezetője, több szakmai lap szerkesztőbizottságának tagja, rovatszerkesztője. Több mint 400 tudományos és ismeretterjesztő publikáció mellett, mintegy 30 az oktatásban és kutatásban használt szakkönyv és tankönyv szerzője, társszerzője és szerkesztője.

 

 

Forrás: http://23.kerulet.ittlakunk.hu/arcok/171003/gyermekorvos-es-egyetemi-professzor-lett-soroksar-uj-diszpolgara

Meghatározatlan