A Kertészettudományi Kar hallgatóinak szereplése a XLIV. Tudományos Diákköri Konferencián - 2017. november 21.

A Kertészettudományi Kar XLIV. TDK Konferenciáját 2017. november 21-én az NTP-HHTDK-17 pályázat keretében szerveztük meg. A pályázat segítségével megvalósult tehetséggondozási program ismételten ráirányította a figyelmet a tanszéki kutató műhelyekben folyó tudományos diákköri munka fontosságára. A házi konferencián 25 TDK dolgozat két szekcióban, nevezetesen Kertészeti Szekcióban 16, a Növényorvosi Szekcióban 9 dolgozat került bemutatásra. A kísérletes munkán alapuló dolgozatok a mezőgazdaság valós, megoldásra váró problémáival foglalkoztak. A dolgozatok száma az előző év TDK konferenciájához képest annak ellenére csökkent, hogy 2017 tavaszán, a TDK konferenciára való felkészülés elősegítésére, megszerveztük a Tehetségnapot, ahol a diákkörös hallgatók a kísérleti terveket és az akkorra már elért eredményeiket mutatták be. Örvendetes, hogy a Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék diákkörös hallgatói a Kertészeti, valamint a Növényorvosi Szekciókban egyaránt figyelemre méltó eredményekről számoltak be.

A pályázó hallgatók dolgozatait az adott téma két elismert szakértője bírálta, majd a konferencián a hallgatóink által bemutatott eredményeket a bíráló bizottságok értékelték. Hallgatóink eredményei

A bírálatok eredménye, továbbá a hallgatók konferencián nyújtott teljesítménye alapján a legjobb hallgatóinkat a soron következő XXXIV. Országos TDK konferenciára benevezzük.

Gratulálunk hallgatóinknak a konferencián elért eredményeihez és köszönjük a szponzorok támogatását!

Kari TDK Tanács

magyar